Työttömyysturva

Työttömyyskassat

Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassa – JYTK, www.jytk.fi

Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa, www.ayt.fi

Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa, www.syt.fi

Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa tiedottaa:

Jos yrittäjä liittyy Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassaan (AYT) palkansaajakassasta yritystoimintansa alkuvaiheissa, hän voi siirtää AYT-kassaan aiemmin kerryttämänsä päivärahaoikeuden. Kun yrittäjä siirtyy palkansaajakassasta AYT-kassaan kolmen kuukauden sisällä yrittäjäksi ryhtymisestä, hänen ansioturvaansa ei tule katkosta.

Liittymisen tulee lisäksi tapahtua kuukauden sisällä edellisestä työttömyyskassasta eroamisesta. Palkansaajakassan jäsenenä yrittäjä ei kerrytä päivärahaoikeutta ja lisäksi jo ansaittu päivärahaoikeus päättyy, kun yritystoiminta on kestänyt 18 kuukautta. Oikeus palkkatuloon perustuvaan päivärahaan säilyy siis enintään 18 kuukautta yritystoiminnan aloittamisesta.

ayt1b

Lisätietoja: Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa www.ayt.fi, maksuton palvelunumero 0800 9 0888