NÄMÄ YRITYKSET VALITTIIN METSÄ- JA LUONTOYRITTÄJYYDEN KASVUPOLULLE

Yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 69 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on suomalaisista luonnonyrteistä ja -marjoista teesekoituksia valmistava NORD-T. Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Asiantuntijoiden sparraukseen valitut yritykset ovat Bitcomp Oy Jyväskylästä, Karelia Arctic Oy Espoosta, Finnos Oy ja NorthDrone Oy Lappeenrannasta, NORD-T ja Helsinki Wildfoods Helsingistä, Puhdistamo – Real Food Oy Lempäälästä, Suomen Metsät Kuntoon Suomussalmelta, Circfin Oy Nivalasta, INARI Arctic Cosmetics Oy Kolarista, Kolo Design Oy Joensuusta, Korsuretket Oy Ikaalisista, Söderlångvik gård Dragsfjärdistä, HaliPuu Kittilästä sekä Lapin Metsäpalvelut Rovaniemeltä.

Yritysten liikeideat liittyvät tietojärjestelmiin, erilaisiin pihkasta, marjoista ja yrteistä valmistettuihin luonnontuotteisiin ja -kosmetiikkaan, tukkienmittausjärjestelmiin, metsäpalveluihin, matkailu- ja ravitsemuspalveluihin, kuvantamispalveluihin, koivutuotteisiin ja virtuaaliseen puupalveluun.

Tuomariston mukaan hakeneiden yritysten taso oli monipuolinen. Hakijajoukosta oli selvästi havaittavissa trendi luonnonalatuotteiden ja -palveluiden osalta, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla kovassa nosteessa. Markkinapotentiaali, kasvusuunnitelman uskottavuus ja innovatiivisuus sekä aito halu yrityksen kehittämiseen vaikuttivat tuomariston valinnoissa.

“Saimme hakemuksia eri kehityskaaren vaiheissa olevilta metsä- ja luontoyrityksiltä. Pyrimme tarkastelemaan alan tulevaisuuden näkymiä ja huomioimaan sen myös valintoja tehdessämme. Mielestäni onnistuimme tehtävässämme hyvin, joskin isosta hakijajoukosta karsintaa tehtäessä, jouduimme jättämään monta potentiaalista yritystä myös valinnan ulkopuolelle,” kuvailee tuomariston puheenjohtaja Sanna Kasurinen Metsäkeskuksesta.

Tuomaristoon kuuluvat Kasurisen lisäksi Aki Hostikka Metsäkeskus, Teemu Saarinen PJT-Forest Oy, Tuomo Turunen Metsäpalvelu Turunen Oy, Juha Rutanen Suomen luontoyrittäjyysverkosto ja Kimmo Aalto MTK.

Lue koko tiedote tästä: https://www.kasvuopen.fi/tiedotteet/nama-yritykset-valittiin-metsa-ja-luontoyrittajyyden-kasvupolulle

laatikko koulutus3

laatikko green1