22054
post-template-default,single,single-post,postid-22054,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Lehdistötiedote: Laadukas metsäopetus vastaa ympäristökysymyksiin

13.2.2020, METO – Metsäalan Asiantuntijat:

Metsäosaaja hoitaa metsiä ja ilmastoa

LAADUKAS METSÄOPETUS VASTAA YMPÄRISTÖKYSYMYKSIIN

Metsäasiantuntija on metsien hoidon ja suojelun huippuammattilainen. Laadukkaalla metsäopetuksella saamme osaajia, jotka rakentavat Suomelle kestävää, fossiilivapaata tulevaisuutta. Siksi nuorten opetuksen laatu on turvattava.

– Suomen yli 600 000 metsänomistajan joukossa on monenlaisia arvoja ja asenteita. Suurin osa hoitaa metsiään taloudellisuuden näkökannalta monimuotoisuus huomioiden. Metsäteollisuuden kotimaanpuusta 80 prosenttia tulee yksityismetsänomistajilta ja viidennes Suomen ulkomaanviennistä on metsäteollisuuden tuotteita. Metsät ovat edelleen Suomen vihreä kulta, toteaa Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtaja.

– Uusinta uutta on keskustelu hiilensidonnan korvaamisesta metsänomistajille. Hyvin hoidetut metsät kasvavat ja sitovat hiiltä.

– Hektisestä pörssimaailmasta poiketen metsien kvartaali on 20-25 vuotta. Jokainen metsänhoidon päätös vaatii huippuosaamista, missä ymmärretään metsän kasvu ja kehitys tulevaisuudessa.

– Vaikka koulutus Suomessa on kovan säästökuurin alla, on laadukas opetus turvattava suuntaamalla vähentyneet resurssit opettajien palkkaukseen, opetustuntimäärien nostamiseen ja opetusvälineisiin. Koulujen välistä yhteistyötä lisäämällä saadaan synergiaetuja.

– Suomen metsäalan koulutus on todettu tutkimuksissa todella laadukkaaksi. Tämä on tavoitteemme jatkossakin, sillä nuoret, jotka saavat vahvan metsäalan koulutuksen, rakentavat Suomelle entistä paremman huomisen.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Stefan Borgman, puh 040 1588 815

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 7 000 ja he työskentelevät luonnonvara-alalla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä. Myös metsäalan opiskelijat ovat Meton jäseniä.