23380
post-template-default,single,single-post,postid-23380,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Lehdistötiedote: Luommeko tuhansia uusia työpaikkoja metsiin?

Metsissä kasvavat sadat miljoonat eurot

LUOMMEKO TUHANSIA UUSIA TYÖPAIKKOJA METSIIN?

METO – Metsäalan Yrittäjät ry on ollut mukana rahoittamassa Taloustutkimus Oy:n tekemää metsäskenaariota.

Rahoittajat halusivat neutraalia tutkimusta siitä, millainen vaikutus talouteen ja työllisyyteen on erilaisilla metsäskenaariomalleilla. Hiilinielu-, kasvu- ja näivettymisskenaarioiden erot ovat suuret.

Skenaariot eroavat metsien hakkuumäärissä, jota seuraa erilainen työntekijätarve, palkkatulojen määrä, metsänomistajien tulojen määrä, vaikutukset yritysten liikevaihtoon sekä erilaiset julkisen sektorin tulot, kuten verot.

– Vaikutukset voivat olla suurimmillaan v.2030 n. kaksi miljardia vero- ja sosiaalivakuutusrahasto tuottoihin, kertoo Tuomo Turunen, METO – Metsäalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja.

Suurempi hakkuumäärä loisi jopa 16 000 uutta työpaikkaa. Näivettymisskenaario puolestaan söisi saman verran työpaikkoja.

– Mielestämme on tärkeää tuoda myös talouteen vaikuttavat tekijät esille metsistä. Kyse on tuhansista työpaikoista ja miljardiluokan investoinneista.

– Vaarana onkin, että ammumme itseämme puujalkaan!

Lisätietoja:

METO – Metsäalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tuomo Turunen
puh. 0500 278 828, tuomo.turunen@metsapalveluturunen.fi

Taloustutkimuksen tiivistelmä metsäskenaarioista

Taloustutkimuksen metsäsenaarioista laaja esitys

Puheenjohtaja Tuomo Turunen