23004
post-template-default,single,single-post,postid-23004,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Puheenjohtajan terveiset

Kylmän kevään ja alkukesän jälkeen lämmin ilmamassa vyöryi Suomeen. Helteet sopivat lomalaisille, mutta metsätöissä kuumuuskin aiheuttaa ongelmia. Iltapäivällä vaivaa kuumuus, jano ja ”muutama” hyttynen tai paarma. Meidänkin yrityksessä töissä on siirrytty aamuvuoroon. Tällaiset säät ovat kuitenkin suhteellisen lyhytaikainen ongelma, nykyään enemmän ongelmia aiheuttaa marraskuu, joka kesti ainakin Etelä-Suomessa huhtikuulle asti.

Viime viikolla sähköpostiin ilmestyi Tapio Oy:n tiedote TAPIO ForestKit -palvelun tulevista muutoksista. Tapion ja Bitcom Oy:n kehitysyhteistyö on päättynyt. Tästä johtuen Tapio Oy irtisanoo kaikki TAPIO ForestKit -palvelua koskevat sopimukset ehdollisesti päättymään 23.12.2020. Tiedotteen mukaan he selvittelevät vaihtoehtoja palvelun ylläpidosta. Aika monella jäsenyrittäjällämme on kyseinen ohjelma käytössä, pyrimme löytämään vaihtoehtoisia ratkaisuja ongelman ratkaisemiseksi.

Yrittäjien vuosikokous ja seminaari pidetään 12.8 Vantaalla Sokos hotelli Vantaan tiloissa. Ohjelma on monipuolinen ja lopuksi pidetään vuosikokouskin. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen uusi sääntöesitys. Tervetuloa mukaan verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia!

Metsissä liikkuessa olen huomannut metsäkanalintu kannan piristymisestä, poikueita pyrähtelee jaloissa. Jäniksiä ja rusakoita liikkuu jo piha-alueilla.

Saattaapa siellä törmätä suurpetoihin, kuten minulle kävi maanantaina. Istuin autossa, niin ilves ilmestyi viereeni, olikohan samaa leimikkoa ostattelemassa.

Kuvassa ko. ilves.

Kesällä on hyvä yrittäjänkin hengähtää ja ladata akkuja vaikka kotimaahan suuntauvilla lomamatkoilla. Toivottavasti koronan aiheuttamat ongelmat poistuvat ja uutta aaltoa en ainakaan minä ole toivomassa.

Kesäisin terveisin!

Tuomo Turunen
puheenjohtaja METO – Metsäalan Yrittäjät