24361
post-template-default,single,single-post,postid-24361,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Luonnon Varassa -lehti 1/2023 ilmestynyt, lue täältä!

Lehdessä aiheina mm.

– Pidetään kuntametsät turvallisina (sivu 4)

Metsäyrittäjä Aapo Palonen on tehnyt Hollolan kunnalle puistometsien hoitosuunnitelman, jonka elinvoimalautakunta hyväksyi vuoden 2021 lopussa. Tuore suunnitelma on ensimmäinen ja yltää vuoteen 2031 asti. – Hoidon tärkeimmät tavoitteet ovat turvallisuus siellä liikkuville ihmisille sekä puuston monimuotoisuus ja kasvun jatkuvuus.

– Työ on kestävyyslaji (sivu 10)

Työn pitää tarjota tekijälleen sopivasti kuormitusta, haasteita ja tekemistä. Asiantuntijat muistuttavat, ettei se saa vaarantaa ihmisen terveyttä, ja elämään pitää mahtua muutakin kuin työ.

Ketään ei saa työyhteisössä unohtaa ”sinne jonnekin”. – Itärajan tuntumassa suurpetokannat ovat voimistuneet, kun kaatolupien saaminen on ollut vaikeaa, Markku Varis harmittelee.

– Hätätilanne mittaa maalla asujan valmiudet (sivu 18)

Kylätaloista valmiuskeskuksia

Poikkeustilanteisiin kannattaa varautua vapaaehtoistoimin kylätasolla. Monissa kylissä on toteutettu erinäisiä turvallisuushankkeita ja Suomen Kylät ry on kaksivuotisessa, maaliskuussa päättyvässä hankkeessaan koonnut sirpaleisesta kentästä kestävää mallia kyläturvallisuustyölle. – On tärkeää huomata, että maaseudun asukkaat ovat aktiivisia toimijoita ja kyläyhdistys jo sinällään on turvallisuusteko, sanoo hankkeen projektipäällikkö Pekka Rintala Suomen Kylät ry:stä.

Nämä ja muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset jutut voit lukea kokonaisuudessaan >> täältä

Jäsenille lehti toimitetaan kotiin.