24692
page-template-default,page,page-id-24692,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
Title Image

PEFC-Sertifiointi

Metsäpalveluyrittäjien sertifiointiryhmä PEFC

Kattavat palvelut yhden luukun periaatteella

 

Metsäpalveluiden tuottaminen, metsäkiinteistöjen hoito ja puutavaran käsittely PEFC-sertifioiduissa metsissä, ja sertifioiduista metsistä tuotettavilla raaka-aineilla vaatii jatkossa PEFC-sitoumuksen kaikilta tuotantoketjun toimijoilta. Muutos tuli voimaan uuden elokuussa 2023 käyttöönotetun PEFC-standardin myötä.

 

Kustannukset:

Meto Metsäalan Yrittäjät ry:n jäsen 95 €/vuosi + alv 24%.

Järjestön ulkopuoliset jäsenet 120 €/vuosi + alv 24%.

METO Metsäalan Yrittäjät ry:n CoC-ryhmän jäsenille maksuton.

 

 

Hae PEFC-ryhmän jäsenyyttä

Metsäpalveluyrittäjien Sertifiointiryhmä pitää yllä PEFC-sertifikaattitoimintoja

 

  1. PEFC-ryhmään kuuluminen on METO Metsäalan Yrittäjät ry:n jäsenille vapaaehtoista ja erillismaksullista.
  2. Ryhmässä voi olla mukana myös muita kuin METO Metsäalan Yrittäjät ry:n jäseniä.
  3. Metsäpalveluyrittäjien Sertifiointiryhmä on jäsen kaikissa alueellisissa KMY:n alueellisissa sertifiointiryhmissä. Jäsenyrityksen sijoittumisen alueelle määrittää kaupparekisteriin merkitty yrityksen kotipaikka sekä tarkastusten osalta toimenpidealueet, millä jäsenyritys toteuttaa metsäpalveluita.
  4. Ryhmästä saa jäsenmaksulla kokoaikaiset tuki- ja neuvontapalvelut, tarvitsemasi materiaalit ja metsäpalveluyritysten edunvalvonnan sertifiointiasioissa.
  5. Ryhmän ylintä päätäntävaltaa käyttää vähintään kerran vuodessa kokoontuva Jäsenkokous.
  6. Jokaisen jäsenen ja ryhmän välille tehdään sopimus, mikä on samalla sitoutumisasiakirja PEFC-sertifiointiin.
  7. Jäsen voi tuoda omat ja hoitosopimustilat PEFC-sertifioinnin piiriin jäsenyyden kautta sisällytettynä jäsenmaksuun.

Muut yksityiskohdat on kirjattu ryhmän sääntöihin.

 

Kustannukset:

METO Metsäalan Yrittäjät ry:n jäsen 95 €/vuosi + alv 24%.

Järjestön ulkopuoliset jäsenet 120 €/vuosi + alv 24%.

METO Metsäalan Yrittäjät ry:n CoC-ryhmän jäsenille maksuton.

 

Ryhmän jäseneksi voi liittyä, vaikka ei olisi järjestön jäsen. Järjestö tukee kuitenkin edelleen jäseniään osallistumalla kustannuksiin. Ryhmän jäsenet voivat tuoda tätä kautta sertifioinnin piiriin omat ja hoitosopimustilansa.

 

 

Hae PEFC-ryhmän jäsenyyttä

PEFC CoC -Chain of Custody, puun alkuperän seuranta

 

 

Ryhmä on tarkoitettu metsäalan toimijoille kuten metsäpalveluyrittäjät, urakoitsijat, toimihenkilöyritykset eli tahoille, jotka välittävät puutavaraa jatkojalostukseen ei PEFC-sertifioiduista lähteistä. Sertifikaatin avulla saadaan muualta kuin PEFC-sertifioidusta metsästä tuleva puutavara liitettyä sertifioidun puun jalostusketjuihin. Sertifikaatti on todistus siitä, että kaikki markkinoille tuotettu puutavara täyttää EU:n puutavara-asetuksen vaatimukset.

 

Ryhmään pääsee jättämällä vapaamuotoisen hakemuksen. Liittymisehtona on, että olet METO Metsäalan Yrittäjät ry:n tai Koneyrittäjät ry:n jäsen tai liityt jäseneksi, yrityksesi puukaupan liikevaihto on alle 7 milj. euroa / vuosi ja työllistät korkeintaan 250 työntekijää.

 

Liittymismaksu uudelta jäseneltä vuonna 2024 on 2780 € (alv. 0) sisältäen koulutuksen, materiaalit, seurantatietokannan, PEFC-Suomen vuosimaksun, PEFC-tavaramerkin, auditoinnit ja oheiskulut. Jatkossa vuosikustannus on noin 1000 €/vuosi.

 

Jäsenen on sitouduttava ryhmän sääntöihin ja voimassa olevan sertifiointistandardin noudattamiseen. Liittymisestä tehdään erillinen sopimus.

 

Ryhmäsertifikaatin saa käyttöönsä, kun liittyvä yritys on perehdytetty ryhmä käytäntöihin ja puutavaravirtojen seuranta aloitettu yrityksessä. Prosessi on hoidettavissa yleensä muutamassa viikossa.

 

Liittymällä ryhmäämme saat sertifikaatin vaivattomasti ja kustannustehokkaasti sekä jatkuvan neuvonnan ja tuen sertifikaatin ylläpitämiseksi!

 

Ilmoittautumiset sähköpostilla: certification@careliaforest.fi

Lisätietoja: www.careliaforest.fi