24287
post-template-default,single,single-post,postid-24287,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Maanmittauslaitoksen avoimien aineistojen jakelu avattu Karttapaikka -palveluun

Palvelua on uudistettu ja helppokäyttöisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. 

Avoimiin aineistoihin sisältyvät esimerkiksi maastotietokanta, maasto- ja taustakartat, ilmakuvat ja harvennettu laserkeilausaineisto. Kiinteistötiedoista avoimia ovat mm. kiinteistörajat ja kiinteistötunnukset.

Lataamiseen uusia vaihtoehtoja 

Karttapaikan Lataa paikkatietoaineistoja -kohdassa maastotietokannan ja kiinteistörekisterikartan lataamiseen on lisätty uusia vaihtoehtoja. Maastotietokanta on ladattavissa jo nyt karttalehtien lisäksi vapaalla rajauksella kunnittain ja koko maan pakettina. Kiinteistörekisterikarttaan uudet rajaamismahdollisuudet tulevat käyttöön talven 2023 aikana. Palvelussa on myös parannettu rajapintoja ja aineistoformaatteja on lisätty. 

Vuoden 2023 aikana palveluun on tulossa saataville myös avointa aineistoa tarkempi laserkeilausaineisto. Tämä tarkempi aineisto on myös julkista, mutta sen käyttäminen edellyttää käyttöluvan hyväksymisen ja käyttäjän tunnistautumisen. Aineisto on maksullista.  

Lue lisää Maanmittauslaitoksen sivuilta >> täältä.