24614
post-template-default,single,single-post,postid-24614,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Uusi metsätalouden kannustejärjestelmä metka – webinaari aiheesta joulukuussa!

Metsänomistajat voivat hakea metka-tukia 1.3.2024 alkaen Metsäkeskuksesta

Uuden metsätalouden kannustejärjestelmän, metkan, tukitasot ja tarkemmat tukiehdot on vahvistettu. Asetus ja laki uudesta metsätalouden kannustejärjestelmästä tulevat voimaan vuoden 2024 alussa.

Taimikon ja nuoren metsän hoitoon voi saada tukea 200 euroa/hehtaari. Tuen määrä on sama riippumatta siitä, hoidetaanko nuorta tai varttuneempaa taimikkoa. Jos hoitotyön yhteydessä kerätään pienpuuta, nousee tuki 300 euroon/hehtaari. 

– Taimikon ja nuoren metsän hoitotyöt voi aloittaa heti vuodenvaihteen jälkeen, ja tuki haetaan työn valmistumisen jälkeen. Hakemuksia voi jättää 1.3. alkaen Metsäkeskukseen. Tukihakemus täytyy jättää viimeistään kahden kuukauden kuluttua työn valmistumisesta, kertoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta. 

Lue lisää metkasta >> Metsäkeskuksen sivuilta

Suomen metsäkeskus järjestää metka-webinaarit metsäalan toimijoille

Hinta: maksuton

Webinaarissa annetaan yleiskatsaus metkaan sekä sen ehtoihin ja tukitasoihin.

Metkaan sisältyvistä työlajeista esitellään tarkemmin nuoren metsän hoito ja terveyslannoitus. Muista työlajeista järjestetään omat webinaarinsa myöhemmin.

Tarkempi sisältö ja ohjelma ilmoitetaan myöhemmin. Jos et pääse osallistumaan itse webinaariin, voit myös tilata tallenteen valitsemalla sen vaihtoehdon ilmoittautuessasi. Linkki tallenteeseen lähetetään myös webinaariin osallistuville.

Ilmoittautuminen koulutuksiin:

Lisätietoja:
Yrjö Niskanen
hankehallinnon asiantuntija
Suomen metsäkeskus
p. 040 065 3863
yrjo.niskanen@metsakeskus.fi