24811
post-template-default,single,single-post,postid-24811,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.1.1,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Uusia uhkia itärajalla – METSÄASIANTUNTIJAT KOHTAAVAT LUKUISIA TYÖTURVALLISUUSHAASTEITA MAASTOSSA TYÖSKENNELLESSÄÄN

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry teki helmikuussa työturvallisuuskyselyn maastossa työskenteleville jäsenilleen. Kyselyyn vastasi lähes 800 metsäasiantuntijaa ympäri Suomen ja he antoivat arvokasta tietoa havaituista työturvallisuushaasteista.

Esimerkiksi metsäasiantuntijan maastosta kotiinpaluun varmistamiseen on ollut metsäalan toimijoilla vaihtelevia käytänteitä. Kyselystä selvisi, että osalla työnantajista on tähän jo olemassa erinomaisia matkapuhelinsovelluksia. Nyt vastaavia on kehitteillä myös muille toimijoille, kertoo METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n työturvallisuusvastaava, metsätalousinsinööri Ari Teittinen.

Itärajalla uusia haasteita
Satojen metsäasiantijoiden työalue sijaitsee Suomen itärajalla. Iso osa työskentelee säännöllisesti rajavyöhykkeellä tai sen läheisyydessä. Luvattomien rajanylittäjien aikaansaama uusi uhka nousi meillä keskusteluun työturvallisuuskyselyn teon jälkeen, sanoo Ari Teittinen.

METO – Metsäalan Asiantuntijoiden lehdistötiedotteen voit lukea kokonaisuudessaan >> Meton kotisivuilta